h

Afdeling

De Knoalster afdeling van de SP bestaat uit een actieve fractie, ondersteunt door een actief bestuur. Samen strijden we voor een menselijk, sociaal en leefbaar Stadskanaal. Daarvoor schoppen we met graagte regelmatig tegen de gevestigde orde aan.
 

Onze leden zijn mensen uit alle lagen van de bevolking. Allemaal erg verschillend, maar we hebben met ons allen één ding gemeen: het verlangen naar een socialistischere maatschappij, waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Elk lid maakt deel uit van de SP afdeling Knoal en kunnen vrijwillig deelnemen aan activiteiten, scholingen, discussies en besluitvorming.

De SP heeft in de gemeenteraad van Stadskanaal drie zetels. De actieve fractie zet zich in voor het socialer maken van maatregelen die het College door wil voeren. Daarvoor maken Machteld Luijken, Joëlle Maxime Ham en Anne Gelderblom zich sterk.

Boven de fractie staat het bestuur. Het bestuur houdt zich bezig met het runnen van de afdeling, organiseren van acties, contacten onderhouden met leden, inwoners, andere afdelingen en het partijbestuur.

Het kader van de SP (raadsleden, wethouders tot en met Kamerleden) storten de vergoeding die zij ontvangen (minus hun onkosten) voor een deel in de partijkas. Daarmee financiert de SP veel campagnes, scholingen en acties. Zo maken we tevens duidelijk dat politici geen zakkenvullers hoeven te zijn.

We hebben in Stadskanaal een eigen hulpdienst om mensen praktisch te helpen met informatie en advies.

Voor de SP zijn actieve leden onmisbaar en daar investeren we graag in. Daarom verzorgt de afdeling Knoal regelmatig scholingen die voor alle leden zijn bedoeld. Naast leerzaam zijn de scholingen ook een prima manier om (verder) kennis te maken met de SP, haar activisme en natuurlijk andere leden uit de afdeling. Het aanbod van scholingen is erg afwisselend. Het kan gaan over de ideologische ondergrond van de partij, maar net zo goed over het opzetten en uitvoeren van acties. Iedereen is welkom om deel te nemen. Welke scholingen staan is te vinden in onze agenda. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht via stadskanaal@sp.nl

Voor jongeren binnen de SP is er een jongeren organisatie. Op hun pagina jongeren.sp.nl kan je lezen over zaken die jongeren aangaan.

Zonder leden geen partij. Zonder actieve leden geen SP. Sinds begin 2005 is de SP de derde partij van Nederland in ledental. Veel van de vele tienduizenden leden van de SP zijn actief, in hun buurt, onder collega’s, op de sportvereniging, bij acties. We hopen dat je als lid van de SP actief mee wilt helpen onze doelen te verwezenlijken. Maar we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen daar tijd voor heeft. Ook als niet actief lid steun je de SP. Hoe hoger het ledenaantal, hoe meer gewicht de SP zelf in de schaal legt. Bij elke verkiezingsoverwinning, maar ook tussendoor natuurlijk, melden zich mensen aan die zich kunnen vinden in het doel van de SP: een menselijker en socialer Nederland. Duidelijk is dat we mensen uit alle lagen van de bevolking binnen onze gelederen hebben. Van leraren tot bouwvakkers; van specialisten tot leerlingen; van advocaten tot rechters.

Als lid ben je onderdeel van een afdeling die opereert in de plaats waar je woont. De leden van een afdeling kiezen hun bestuur en de afgevaardigden naar de regioconferenties en het congres. Ze stellen ook de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen samen. Tussen de congressen door is de Partijraad het hoogste orgaan van de SP. Daarin zijn naast het partijbestuur alle afdelingen vertegenwoordigd, met hun direct gekozen voorzitter. Congresbesluiten, landelijke kandidatenlijsten, het verkiezingsprogramma, alle belangrijke beslissingen worden tevoren in de afdelingen uitvoerig besproken.

We hopen dat je als lid van de SP actief mee wilt helpen onze doelen te verwezenlijken.

  • Lid worden van de SP, dat kun jij ook.

U bent hier