h

Nieuws van de afdeling

19 mei 2020

Wethouder en Fractie stappen uit de coalitie

Stadskanaalster wethouder en fractie stappen uit de coalitie.

SP-wethouder Lian Veenstra van Stadskanaal heeft per direct haar ontslag ingediend. Aanleiding is de komende, financiële, begrotingsdiscussie. Veenstra: “Stadskanaal heeft het financieel zwaar, voor de komende periode voorzie ik dat er ingrijpende keuzes gemaakt moeten worden, keuzes die ik niet ga maken.”

Veenstra legt de verantwoordelijkheid hiervoor neer bij het Rijk in Den Haag: “Het grote tekort wordt niet veroorzaakt door falen of wanbeleid op lokaal niveau. Nee, dit is Den Haag die al jaren taken over de schutting gooit en het bijbehorende geld in de eigen tuin houdt.” Veenstra voorziet een kaalslag in de Stadskanaalster samenleving maar vooral ook achter de voordeuren van de Knoalsters. “Ik ga niet de sloophamer van Den Haag hanteren in Stadskanaal”, is haar statement. 

Lees verder
5 mei 2020

Meldpunt stem van het volk

Foto: Venessa Sekacova / Vamessa Sekacova

De corona crisis treft de mensen hard. Mensen verliezen hun baan en de zorg staat onder druk. Veel andere zaken staan op een laag pitje door de aandacht die de corona crisis vraagt. De SP wil graag in contact blijven met de Groningers uit stad en ommeland en helpen daar waar dat kan. Daarom heeft de SP een meldpunt gestart waar mensen hun verhaal kwijt kunnen.

Lees verder
17 maart 2020

SP Stadskanaal neemt de nodige maatregelen in verband met het corona-virus.

Foto: Anton Reinders

SP Stadskanaal neemt de nodige maatregelen in verband met het corona-virus.

Lees verder
26 november 2019

ChristenUnie, SP en PvdA komen op voor inwoners Vledderveen

Foto: Anton Reinders / SP Knoal

Op de raadsvergadering van 25 November 2019 hebben de ChristenUnie, SP en PvdA een amendement ingediend om te voorkomen dat Vledderveen in de toekomst wordt ingesloten door zonneparken.

Lees verder
10 oktober 2019

Comite "Red ons Refaja" komt in actie!

Foto: Anton Reinders / Anton Reinders

De leden van het comite "Red ons Refaja" hebben het bericht over het onmiddelijk sluiten van de spoedeisende hulp te Stadskanaal met pijn in het hart gelezen. Het is tijd om wederom in actie te komen en de eisen van de gemeente Stadskanaal kracht bij te zetten.

Lees verder
25 april 2019

Officiële start van de aanpak verkeersplan Centrum Stadskanaal

Foto: Anton Reinders / Anton Reinders

Vanmiddag is het startsein gegeven voor de eerste fase in de aanpak verkeersplan Centrum Stadskanaal. Het starten van de eerste fase is verricht door wethouder Goziena Brongers. Eindelijk het einde van die rare 'viertondes'in Stadskanaal.

Lees verder

Pagina's

U bent hier