h

PvdA en SP zien vermoedens Q-koorts bevestigd

22 november 2010

PvdA en SP zien vermoedens Q-koorts bevestigd

DEN HAAG - Wat ze al vermoedden, zien de oppositiepartijen bevestigd in het rapport dat maandag verscheen over de aanpak van de Q-koortsuitbraak.

''De belangen van de landbouw hebben geprevaleerd boven die van de volksgezondheid. We hebben het in debatten in de Kamer al herhaaldelijk aangegeven en nu stelt de commissie het ook'', stelt Henk van Gerven (SP).

Ook Khadija Arib (PvdA) ziet bevestigd dat het economisch belang te lang voorop heeft gestaan. ''Er is te laks en te laat ingegrepen. We moeten er flink over gaan debatteren hoe het zover heeft kunnen komen.''

sik

Zeggenschap

Als de volksgezondheid in het geding is, is er volgens Van Gerven ''geen tijd voor twee kapiteins op een schip''. De minister van Volksgezondheid moet dan ook meer zeggenschap krijgen, onderschrijven Van Gerven en Arib de aanbeveling van de commissie-Van Dijk.

U bent hier