h

WERKGROEP VLAGTWEDDE IS ACTIEF

15 februari 2011

WERKGROEP VLAGTWEDDE IS ACTIEF

Leden van de werkgroep SP Vlagtwedde gaan dinsdagochtend om 07.15 uur bij de poort van de Wedeka aan de Nomdenweg Ter Apel aktie voeren door het uitdelen van kaartjes aan het binnenkomend personeel die ochtend. Hiermee willen ze het onacceptabele beleid van de rijksoverheid en de gemeente Vlagtwedde betreffende de WSW onder de aandacht brengen van het personeel.

Zoals waarschijnlijk wel bij u bekend, is er voor 16 WSW-ers ontslag aangevraagd en komen ook de 70 mensen op de wachtlijst niet in aanmerking voor een dienstverband bij de Wedeka. De Werkgroep heeft signalen dat deze mensen straks met behoud van hun uitkering weer aan de slag gaan bij de Wedeka maar dan geen pensioen e.d. opbouwen. Kortom de gemeente krijgt dan weer geld van de rijksoverheid middels de sociale dienst voor een uitkering voor deze mensen en dan zijn deze mensen voor die uitkering weer "gewoon" aan het werk bij hun oude baas. Het is dus het schuiven met geld over de ruggen van deze toch al kwetsbare groep mensen.

Hiermee laat de tot nu toe geprezen gemeente Vlagtwedde zich toch niet van haar beste kant zien. Het college van B&W was zelf vanaf 16 oktober 2010 op de hoogte van de situatie betreffende de tekorten voor de WSW en heeft de raad pas dinsdag 8 februari 2011 op de raadsvergadering hierover ingelicht. Tevens is de mededeling naar de 16 "ontslagen" werknemers en de 70 mensen op de wachtlijst niet door de befaamde wethouder Klap gedaan (nota bene zelf in dienst 20 uur per week bij de Wedeka), maar door een ambtenaar van de gemeente. Dit vindt de SP werkgroep ook niet erg sterk van de wethouder. Ook is deze mededeling expres op de 8e februari aan de werknemers gedaan omdat op die avond de raadsvergadering was en de pers dus niets kon berichten in de tussentijd! Allemaal niet erg chique!!!

U bent hier