h

SP aanwezig bij besloten informatiebijeenkomst Van der Valk Zuidbroek

19 mei 2011

SP aanwezig bij besloten informatiebijeenkomst Van der Valk Zuidbroek

Op het laatste moment was er een uitnodiging van het OZG aan raadsleden en wethouders van gemeenten uit oost-Groningen, deze zou besloten zijn zonder pers……wat wordt hier besproken?
Voor het OZG pakt het anders uit 3 verschillende partijen, waaronder de SP, houden niet van dit soort besloten vergaderingen en stonden dus samen op de stoep bij vd Valk, een grote groep mensen die allemaal duidelijk wilden maken hier niet mee eens te zijn.

Om 19:00 uur massaal aanwezig buiten (er werd aangegeven dat we binnen niet welkom waren).
Een half uur later zat iedereen toch massaal binnen en was van beslotenheid geen sprake meer.
Dhr. Cooijmans van het OZG schetste wat de toekomst wordt voor het OZG.

De grootste verandering wordt de centrale IC op locatie Lucas (Winschoten) dus weg uit Delfzicht (Delfzijl), poli’s blijven op beide locaties evenals ‘eerste hulp’ (spoedopvang). Dit alles is als gevolg van regelgeving aldus Cooijmans, we hebben te maken met regelgevingen die bepalen hoeveel verrichtingen gedaan moeten worden voor behoud van bevoegdheden van specialisten, derhalve is het noodzakelijk om de IC te centraliseren.
Vele insprekers maakten hun ongenoegen duidelijk, waarom is niet in 2004 de nodige werkzaamheden verricht aan de OK’s in Winschoten? Bent U over een halfjaar weg bij het OZG (om bij Mensis verder te gaan, belangenverstrengeling?), bent U dan nog wel de juiste neutrale persoon om hier nog het Raad van Bestuur in te leiden? Wat is nu eigenlijk het belangrijkste, de mensen/patiënten/aanrijdtijden/specialisten? Waarom wilt U in zee gaan met deze onbetrouwbare partij, vd Valk ? Nu 3 miljoen goedkoper straks 30 miljoen duurder .
Het stichtingsbestuur OZG zou zichzelf es onder de loep moeten nemen, democratiseren meer inspreek recht voor de lokale mensen die niet direct onder de bestaande groeperingen vallen zoals een (cliënten) patiëntenraad of OR maar toch allemaal indirect cliënt van deze ziekenhuizen zijn
Waar echter niet over gesproken werd was de locatie voor het nieuwe ziekenhuis, terwijl dat voor de meeste partijen het struikelpunt is.
De SP vind dat het ziekenhuis bij Winschoten moet blijven, met nog maar 1 IC moet dat in oost-Groningen bereikbaar blijven voor de mensen die zorg nodig hebben, Zuidbroek ligt veel te centraal en te dicht bij Groningen, waar sowieso 2 locaties met IC’s zijn. Belangrijk blijft ook dat in noord-, oost- en zuid Groningen poli’s en spoedopvang blijft.

Elke keer dat iemand probeerde de locatie of bouw van.. aangehaalde werd dit angstvallig aan de kant geschoven en aangegeven dat deze avond daar niet voor bedoeld was. Ons vermoeden is en was toch wel een beetje dat een deel van de informatie deze avond niet behandeld is.


U bent hier