h

SP-Stadskanaal-Vlagtwedde in aktie tegen sluiting PI - Ter Apel

1 december 2012

SP-Stadskanaal-Vlagtwedde in aktie tegen sluiting PI - Ter Apel

De afdeling SP-Stadskanaal/Vlagtwedde was aanwezig met een man of 20. Ook vakbonden en collega's van het CDA en de PvdA vergezelden ons waardoor al met al zo'n 150 tot 200 mensen voor de poort stonden. Verder waren velen afgereisd naar Den Haag. Ook burgemeester Kompier van Vlagtwedde reisde na een toespraak richting Den Haag. .

Sluiting PI heeft grote gevolgen..

Het sluiten van de gevangenis in Ter Apel heeft niet alleen grote gevolgen voor het personeel dat in het gebouw werkt, maar ook voor heel veel bedrijven en instellingen er omheen. Neem gezondheidsorganisaties die veel werk verrichten in de PI in Ter Apel (verpleegkundigen, fysiotherapeuten uit Musselkanaal) enzovoort. De ramp is dus vele malen groter dan alleen al het personeel dat daar intern werkt. Er is berekend dat bij sluiting de werkgelegenheid voor 1800 mensen op de tocht komt te staan.

Reactie toevoegen

U bent hier