h

SP brengt een bezoek aan de biovergisterlokatie.

11 mei 2013

SP brengt een bezoek aan de biovergisterlokatie.

Afgelopen woensdag 8 mei is een delegatie, van de SP Stadskanaal te samen met SP Statenleden van de provincie Groningen, op werkbezoek geweest bij de biovergister van Stadskanaal.

De SP afdeling Stadskanaal heeft gekozen om eens een kijkje te nemen bij de biovergister omdat wij van mening zijn dat alle alternatieve energiebronnen mogelijk de moeite waard zijn maar ook omdat de biovergister enige negatieve media aandacht heeft gehad i.v.m. vervelende geuren.

Er is ons uitleg gegeven over de werking van deze biovergister en wat deze vergister zo uniek maakt.  Deze biovergister gebruikt het koelwater om het Refaja ziekenhuis geheel te verwarmen en mogelijk in de toekomst zelfs te koelen. Andere vergisters leveren alleen maar stroom en gebruiken de warmte dus niet.

Met het oog op de stankoverlast zijn de eigenaren naarstig op zoek naar een oplossing en vinden het erg vervelend dat de omgeving hier hinder van ondervindt. Zij konden ons overigens verzekeren, dat er geen gif of ziektes verspreid kunnen worden. Er worden alleen maar eerlijke landbouwproducten gebruikt.

De eigenaren hebben ons expliciet gevraagd of wij zeer kritisch wilden zijn tijdens de rondleiding. Al met al een zeer geslaagd werkbezoek.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier