h

Manifestatie windturbinepark in 1e Exloërmond

22 juni 2013

Manifestatie windturbinepark in 1e Exloërmond

Afgelopen dinsdag op 4 juni is er in 1e Exloërmond actie gevoerd tegen de eventuele komst van windturbines in de Drentse Veen- koloniën.

Een aantal inwoners van het dorp heeft besloten dat het tijd is voor publieke acties om duidelijk te maken dat er geen draagvlak is voor de molens. En als startschot hield de actiegroep onder de naam '*Geen gelul, nul!, ondersteund door SP-leden, op 4 juni de eerste actie.

Windenergie Drenthe.

De colleges van Gedeputeerde staten van Drenthe en van Burgemeester en Wethouders in de gemeenten Aa en Hunze, Emmen en Coevorden hebben ingestemd met de Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn legt de gebiedsvisie eerst voor aan de gemeenteraad. Met de gebiedsvisie is een basis gelegd voor de realisatie van de provinciale doelstelling van 280 MW windenergie in Drenthe.

Hierin staat nog steeds vermeld dat er windturbineparken in Nieuw Buinen en 2e Exloërmond/ Valtermond gaan komen. De volledige gebiedsvisie (pdf) is te lezen op de website van de Provincie Drenthe.

Reactie toevoegen

U bent hier