h

Persbericht: Heelhuids oversteken Navolaan blijkt topsport

23 augustus 2013

Persbericht: Heelhuids oversteken Navolaan blijkt topsport

Begin 2013 werd de SP benaderd door buurtbewoners uit de Hagebuurt in Stadskanaal. Zij zouden moeite hebben met oversteken op de Navolaan vanwege het drukke en snelle verkeer en het ontbreken van een oversteekplaats. Na buurtonderzoek en vragen aan het college volgde er een snelheidsmeting. De conclusie hiervan was dat er 6500 tot 8000 auto’s per dag over deze weg rijden, waarvan 15% te hard en 2% zelfs extreem te hard rijdt.

Hoewel het college aangeeft dit aantal niet noemenswaardig vinden, vindt de SP dat het tijd wordt voor actie. Blijkbaar rijden er 900 tot 1200 auto’s iedere dag te hard op een weg die veel gebruikt wordt door onder andere ouderen en kinderen. Aan de weg is een bushalte en in de directe omgeving zijn seniorenwoningen, een school, dokterspraktijk, tandarts, apotheek, winkels, etc.

Op vrijdagochtend 23 augustus vanaf 10.00 uur zal de SP Stadskanaal daarom nadrukkelijk aanwezig zijn om actie te voeren voor een veilig Stadskanaal. Of de oplossing een zebrapad, wegversmalling of drempel moet worden maakt de SP en de buurt niet zoveel uit. Als er maar een maatregel komt waardoor de veiligheid gewaarborgd kan worden.

Beelden van de aktie:

http://www.youtube.com/watch?v=cQlxPWP4_4U

Reactie toevoegen

U bent hier