h

Einde aan gesol met armoedebestrijders

14 december 2013

Einde aan gesol met armoedebestrijders

Goed nieuws vanuit de Provinciale Staten!!  Na een jaar lang aandringen van de SP is Provinciale Staten om. De bezuinigingen op armoedebestrijding zijn van de baan en er komt meer geld voor mensen die in actie komen tegen armoede. Daarmee kunnen organisaties als Stichting Leergeld, Humanitas en Jeugdsportfonds hun goede werk voortzetten.

"Hiermee heeft de provinciale politiek een dwaling ongedaan gemaakt", stelt SP- Statenlid Sandra Beckerman. "Vanaf het allereerste moment dat deze bezuinigingen aan de orde kwamen hebben wij ons er tegen verzet omdat het grof is juist nu en juist
hier te bezuinigen op mensen in armoede".

De coalitiepartijen (PvdA, VVD, D66 en ChristenUnie) bleken uiteindelijk toch gevoelig voor de kritiek van de socialisten. Twee eerdere voorstellen, in juni en september, van de partij werden nog weggestemd, maar drie keer bleek scheepsrecht. ‘Wij feliciteren de armoedebestrijders in deze provincie, de politiek heeft zich het afgelopen jaar niet van haar sterkste kant laten zien maar dit is de beste draai van de coalitie in jaren!’, stelt Beckerman.

Reactie toevoegen

U bent hier