h

SP organiseert bijeenkomst over armoede

11 maart 2014

SP organiseert bijeenkomst over armoede

Rond de Armoedegrens


Uitnodiging openbare avond 17 maart 2014
 

Naar aanleiding van de voortdurende bezuinigingen, stijgende werkloosheid, dalende huizenprijzen, stijgende huren en oplopende schulden organiseert de SP Stadskanaal een avond over de armoede.

Ruim 10 procent van de Nederlandse huishoudens leeft dit jaar onder de armoedegrens. Naar verwachting hebben dit jaar 1,44 miljoen mensen niet genoeg inkomen om voldoende te kunnen voorzien in basisbehoeften als kleding, drinkwater, voedsel, goede huisvesting en gezondheidszorg. Wat is er gebeurt met het Nederland dat zorgt voor ouderen, zieken, gehandicapten en kinderen met problemen, of gewoon eigenlijk voor iedereen?

Begin dit jaar is de aangescherpte bijstandswet besproken in de Tweede Kamer. Met steun van de coalitiepartijen VVD en PvdA en oppositiepartijen CDA, D66, ChristenUnie en SGP loodste staatssecretaris Jetta Klijnsma haar plannen door de Tweede Kamer.
In plaats van te zorgen voor banen, worden mensen met een bijstandsuitkering keihard afgestraft. Mensen kunnen worden verplicht tot vrijwilligerswerk en wanneer werklozen in de bijstand elders in het land een jaarcontract krijgen aangeboden, kan de gemeente een verhuisplicht opleggen.
Dit is volgens ons geen oplossing. Het levert geen banen op en vermindert de armoede niet.
De werkloosheid stijgt en de voedsel- en kledingbank groeien.

Wij willen iedereen uitnodigen om het gesprek hierover aan te gaan met ons.
Sadet Karabulut, woordvoerder Sociale Zaken en Tweede Kamerlid SP, zal komen spreken en uw vragen proberen te beantwoorden. Ook zal eerste locoburgemeester Jan-Willem van de Kolk namens de gemeente komen spreken op deze avond.
Andere sprekers deze avond zijn;

Willem van Veen namens de voedselbank, Sandra Hulshof namens stichting ‘veur noppes’ en Jurrie Siepel namens het FNV.

Locatie:             Best Western Hotel Stadskanaal
Tijdstip:             Zaal open:          19.00   
Aanvang:            19.30
 
U bent allen van harte welkom! De entree en koffie zijn voor onze rekening.
 
Vriendelijke groet,

Machteld Luijken
Voorzitter SP Stadskanaal

Reactie toevoegen

U bent hier