h

Zo houdt men rekening met de verkiezingsuitslag!

3 april 2014

Zo houdt men rekening met de verkiezingsuitslag!

 

P E R S B E R I C H T
Coalitie Stadskanaal is verkiezingsuitslag snel vergeten

‘Een historische blunder na een historische verkiezingsuitslag’. Zo beschrijft de SP-fractie de beslissing van de voormalig coalitiepartijen CDA, CU, GB en PvdA om niet met de SP te willen onderhandelen over een nieuw gemeentebestuur.
‘Waar wij vervijfvoudigden verloor de coalitie drie zetels. Dan is deze stap onverteerbaar’, stelt SP-fractieleider Evert Idema. ‘Er waren twee keuzes: of een grote koerswijziging mét de SP, of voortzetting van het huidige beleid. De bevolking van Stadskanaal koos voor het eerste, de zittende macht voor het tweede’.
In de deze week te houden gesprekken met formateur Bessenbinders zal de SP nogmaals aandringen op een plek voor de partij aan de onderhandelingstafel. Idema ‘Wij verwachten van de formateur dat hij naast de voorkeuren van de voormalig coalitiepartijen de uitslag van de verkiezingen en adviezen van onze en andere partijen meeneemt in zijn advies om tot een volgende stap in de coalitieonderhandelingen te komen. De SP hoort een eerlijke kans te krijgen. Dat verdienen onze kiezers en dat is onontbeerlijk voor een socialer college.’  

Noot voor de redactie. Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Evert Idema van de SP via (0655927734) of per mail via evertidema@gmail.com

Reacties

Heel jammer dat er geen rekening mee gehouden wordt wat het volk, ik als sp stemmer ben erg teleurgesteld

Wij zijn ook teleurgesteld, terwijl wij maar 400 stemmen tekort kwamen om de grootste partij te worden. Blijkbaar is dat de enige mogelijkheid hier in stadskanaal om in het college te komen.

Reactie toevoegen

U bent hier