h

Vandaag is het de dag, Lawaaiactie!!

3 november 2014

Vandaag is het de dag, Lawaaiactie!!

Hallo SP-ers en niet Sp-ers

Op maandag 3 november, van 18.30 tot 19.30, komt Stadskanaal in actie tegen de voorgenomen bezuinigingen op de huishoudelijke hulp en Wedeka, door ingezamelde handtekeningen aan te bieden aan de gemeente tijdens een grote lawaai-actie.
Deze actie wordt georganiseerd door de SP, TSN, Buurtdiensten en Wedeka. De organisatie hoopt verder op de aanwezigheid van vele mantelzorgers, gedupeerden en anders betrokken inwoners van de gemeente Stadskanaal.
Inmiddels hebben de organisatoren intensief handtekeningen verzameld op markten en bij de organisaties zelf, en ook op internet zijn al vele handtekeningen gezet bij de online petities. De tussenstand staat op het moment op zo?n 2000 handtekeningen en we hopen op nog veel meer!
Waar gaat het om: de gemeente wil de huishoudelijke hulp, de zogenaamde HH1, volledig schrappen. Dit betekent dat mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben dit in het vervolg zelf moeten regelen én zelf moeten betalen. De gemeente is verder bezig met het afbouwen van de sociale werkvoorziening, met het idee dat de mensen die hier werken in het vervolg regulier werk moeten zoeken. Deze mensen zitten echter niet voor niets bij een sociale werkvoorziening; zij zijn over het algemeen niet in staat om mee te draaien binnen ?normaal? werk.
Wij vinden dat een sociale gemeente niet op een dergelijke wijze met zijn inwoners om kan en mág gaan. We roepen een ieder die dat ook vindt op, om mee te demonstreren vanaf 18.30 op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Stadskanaal. De raadsvergadering is helaas slechts voor een beperkt aantal mensen te bezoeken.

Krista Noor,
Afdelingsvoorzitter SP Stadskanaal

Reactie toevoegen

U bent hier