h

Raadslid Wim Orsel stopt met raadswerk

11 december 2014

Raadslid Wim Orsel stopt met raadswerk

In maart werd hij nog met voorkeursstemmen de gemeenteraad ingestemd, nu moet hij concluderen dat hij en het raadswerk niet samen gaan. Wim, al vele jaren actief binnen de afdeling, organisatie-secretaris en gewaardeerd collega, stapt uit de gemeenteraad.

"Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat de kiezers in mij hadden. Maar ik heb het geprobeerd en ben tot de conclusie gekomen dat het niet gaat. Door meerdere oorzaken kan ik niet verder met het raadswerk," zegt Wim zelf.

Wim staat binnen de afdeling bekend als een 'actie-man'. Dat vindt hij leuk, en daar is hij goed in. Hij houdt van het contact met de mensen op straat, kan zich kwaad maken om onrecht en asociale maatregelen, en wil zich sterk maken voor een sociale, leefbare gemeente. Om dat te doen steekt hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

"De plechtige, zakelijke wereld van de gemeenteraad is niet echt iets voor Wim," vult afdelingsvoorzitter Krista Noor aan. "Hij is niet iemand voor protocollen en netjes blijven, terwijl je de raadsleden van andere partijen eigenlijk even zachtjes bij het stropdasje wil schudden. Hij voelt zich ook niet prettig bij het geduld en de 'zo hoort het'-cultuur van de gemeenteraad. Wim komt
geweldig tot zijn recht als hij dingen kan regelen, met zijn rode jas op straat kan staan. Dan moet je, als je het echt niet naar je zin hebt in de raad, gewoon doen waar je goed in bent."

Wim wordt opgevolgd door Gerrie Kremer, de eerstvolgende op de lijst. "Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft, en wens Gerrie en de rest
van de fractie heel veel succes," aldus Wim.

Uiteraard blijft Wim gewoon actief binnen de SP.

Reacties

Wim. ik respecteer jouw keuze. Precies zoals het er staat, "je bent niet iemand voor protocollen en netjes blijven, zeker in de 'zo hoort het'-cultuur van de gemeenteraad Stadskanaal...!
Ga vooral zo door met je rode jas op straat, toppie! SP blijf ik steunen! Als het voor mij wat rustiger wordt met psychische toestanden en gezeik van dat misselijk rotwoord UWV...kom ik ook meer in actie!

Reactie toevoegen

U bent hier