h

SP Stadskanaal bedankt stemmers

7 april 2016

SP Stadskanaal bedankt stemmers

Met een opkomst van 27,3% en maar liefst 67,6% tegenstemmen is het referendum gisteren in Stadskanaal afgesloten. Een tegenvallende opkomst, maar een heel mooi resultaat.

De Stadskanaalster afdeling van de SP is een aantal keren de straat op gegaan om het Nee-standpunt aan mensen uit te leggen. 

Foto: SP

"Daar zijn hele mooie gesprekken uit voortgekomen," aldus afdelingsvoorzitter Krista Noor. "Het verraste ons hoeveel mensen al wisten over Oekraïne en de inhoud van het verdrag, vooral omdat het best ingewikkeld is. We hebben weinig mensen gesproken die pertinent vóór waren, dat heeft zich ook in de uitslag vertaald."

"We hadden uiteraard gehoopt op een hogere opkomst. Maar we hebben op straat ook heel veel mensen gesproken die het vertrouwen in de politiek verloren hebben. Ik denk dat dat de lage opkomst verklaart."

Al met al kijkt SP Stadskanaal terug op een leuke, geslaagde campagne. Stemmers, bedankt!

Reactie toevoegen

U bent hier