h

#Alpha moet blijven

19 juli 2017

#Alpha moet blijven

Foto: SP

Op woensdag 19 juli voert de familie Bangoura samen met vrienden, bekende en SP Stadskanaal actie tegen de uitzetting van Alpha Bangoura.

Alpha vlucht in 2001 na rellen in zijn land Guinee naar Nederland. Hier aangekomen vraagt hij asiel aan en hoopt op een verblijfsvergunning.

Als hij Lenny Klein leert kennen raken beide tot over hun oren verliefd en besluiten te trouwen. Zij vragen toestemming aan de IND om te mogen trouwen en zijn erg verbaast als zij al na enkelen weken toestemming krijgen van de IND om te mogen trouwen, het is eerder normaal dat een toestemming pas na een half jaar gegeven wordt. Lenny en Alpha vragen voor de zekerheid dan ook aan de IND of dit besluit wel klopt. De IND bevestigt hun besluit en zegt daar zelfs bij dat een verblijfsvergunning voor Alpha niet lang op zich zal laten wachten.

Inmiddels zijn we alles bij elkaar 16 jaar verder, het gezin Bangoura twee kinderen rijker en vele procedures later, maar de verblijfsvergunning voor Alpha kwam er niet.

De uitzetting voor Alpha is een feit geworden, ondanks alle hulp van vrienden, advocaten en politieke partijen vindt de rechter dat Alpha niet bij zijn gezin mag blijven en terug moet naar zijn geboorteland. Het leed dat veroorzaakt wordt door deze uitspraak is niet te bevatten. Kinderen die op moeten groeien zonder hun vader en verdriet van Alpha en Lenny, wordt niet meegenomen in het verhaal.

Actie is hun laatste redmiddel, zelfs de burgemeester mevr. Galama van Stadskanaal schrijft een brief aan staatssecretaris Dijkhoff met het verzoek om Alpha een verblijfsvergunning te geven zodat het gezin na 11 jaar niet uit elkaar gerukt wordt.

Op 19 juli was het zover, vrienden, familie en de SP verzamelen op het Raadhuisplein waar de burgemeester een kopie van de brief aan de staatssecretaris aan de familie Bangoura overhandigd.

 

Foto: SP

De strijd is nog niet gestreden er is nog hoop.
Maandag 24 juli aanstaande moest Alpha zich om 13:00 uur melden bij het politiebureau te Stadskanaal. Leden van de SP waren op dit moment aanwezig om Alpha en zijn gezin te steunen.
foto van Machteld Luijken.

Reactie toevoegen

U bent hier