h

De Friesenbrücke is van de Mensen, niet van de Meyer-Werft!

26 augustus 2017

De Friesenbrücke is van de Mensen, niet van de Meyer-Werft!

Foto: SP Knoal / trijnie

Bijna twee jaar nadat een vrachtschip de Friesenbrücke bij Weener ramde is er nog steeds geen duidelijkheid over hoe en wanneer de brug weer rijklaar gemaakt gaat worden. De keuze is simpel: de brug wordt gerepareerd, of geheel opnieuw gebouwd. Na lang getwijfel door de regionale overheid lijkt Berlijn nu de knoop door te hakken en te kiezen voor een complete nieuwbouw van de brug.

De SP en Die Linke zouden dat een onbegrijpelijke beslissing vinden. Niet alleen zou de trein op zijn vroegst pas in 2024 weer kunnen gaan rijden, maar ook zou de voorgestelde nieuwe brug een einde maken aan de langgewilde sneltrein tussen Groningen, Oldenburg en Bremen (de “Wunderline”). Niemand wordt beter van nieuwbouw, behalve de eigenaren van de Meyer Werft in Papenburg.

Reactie toevoegen

U bent hier