h

Coalitieonderhandelingen gaan van start!

17 april 2018

Coalitieonderhandelingen gaan van start!

Foto: Anton / Machteld

Bert Nederveen (CU) is 26 maart begonnen met zijn taak als informateur. Vanavond is in een openbare bijeenkomst verslag gedaan van zijn bevindingen.

Na twee weken van gesprekken voeren met alle fracties is het advies van de informateur om een coalitie te gaan vormen van ChristenUnie, CDA, SP en VVD.

Nederveen is van mening dat met deelname van deze partijen voldaan wordt aan de wens van een breed en stevig college en wordt recht gedaan aan de verkiezingsuitslag. Er is overeenstemming om het college met dezelfde omvang te laten houden als het vorige college. Als de partijen de onderhandelingen met succes afronden, dan worden Johan Hamster (CU), Goziena Brongers (CDA), Machteld Luijken (SP) en Goedhart Borgesius (VVD) de wethouders namens de partijen.

Johan Hamster zal de formateur worden voor de komende weken en een bestuursakkoord proberen op te stellen met de beoogde coalitiepartijen. De basis voor het akkoord zal het koersdocument “Stadskanaal Koersvast” zijn. Namens de SP zullen Machteld Luijken en Evert Idema de onderhandelingen verder gaan voeren.

Reactie toevoegen

U bent hier