h

ChristenUnie, SP en PvdA komen op voor inwoners Vledderveen

26 november 2019

ChristenUnie, SP en PvdA komen op voor inwoners Vledderveen

Foto: Anton Reinders / SP Knoal

Op de raadsvergadering van 25 November 2019 hebben de ChristenUnie, SP en PvdA een amendement ingediend om te voorkomen dat Vledderveen in de toekomst wordt ingesloten door zonneparken.

In het voorliggende raadsstuk 'Ruimtelijke visie oplaadzone Stadskanaal' was opgenomen dat het gehele gebeid rond Vledderveen gemarkeerd is als landschappelijke zone. Dit zou inhouden dat Vledderveen aan beide zijden ingesloten kan worden door zonneparken. Om dit te voorkomen heb de ChristenUnie, SP en PvdA een amendement ingediend waarin het gebeid aan de zuidzijde van Vledderveen het gebeid tussen Vledderveen-N366) uit de landschappelijke zone te halen.

Volgens raadslid Ingrid Sterenborg-Kooij (ChristenUnie) hebben bewoners zich hard gemaakt tegen de komst van een zonnepark aan de zuidzijde van Vledderveen. De inwoners zijn niet tegen zonneparken maar niet aa beide zijden van het dorp, hier geeft de ChristenUnie de bewoners groot gelijk in. Raadslid Egbert Hofstra (PvdA) sluit zich hierbij aan: "Tussen Musselkanaal en de N366 is al grootschalige ruimte ingepland voor een eventueel zonnepark. Dat is wat ons betreft genoeg op deze plek." Volgens Joëlle-Maxime Ham (SP) is draagvlak van groot belang bij de aanleg van zonneparken en is er in het geval van Vledderveen geen sprake van draagvlak voor de desbetreffende strook.

Het ingediende amendement van ChristenUnie, SP en PvdA werd ondersteund door Gemeentebelangen, daarmee werd het amendement aangenomen. Het CDA, Lokaal Betrokken en D66 stemden tegen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier