h

Strijd Voor Groningen

2 april 2021

Strijd Voor Groningen

Foto: SP

 

Kabinet Rutte III viel op de toeslagenaffaire. De manier waarop de overheid is omgegaan met gedupeerden in de toeslagenaffaire lijkt heel sterk op hoe met de Groninger gedupeerden werd en wordt omgegaan. Ook hier zijn mensen vermorzeld.

Een nieuw kabinet moet van het herstel van de rechtsstaat topprioriteit maken. Daarom moet de aanpak van de ellende in Groningen nu bovenaan de agenda staan.

Er staat een record van ruim 30.000 schademeldingen open en juist mensen met complexe schade moeten vaak lang wachten. Na al die jaren zijn slechts 7% van de onveilige woningen versterkt. Een crisisaanpak is daarom noodzakelijk. Eén loket voor gedupeerden, een einde aan de weerzinwekkende bureaucratie en het wantrouwen van gedupeerden. Een start met het goed compenseren van immateriële schade, een rechtvaardige compensatie van de waardedaling en fors investeren in de toekomst van onze prachtige provincie.

Doe mee! Fakkelactie SP: maak Groningen topprioriteit nieuw kabinet

Tienduizenden gedupeerde Groningers wachten nog steeds. Maar Shell en Exxon hebben al minimaal 1,5 miljard compensatie gekregen en weigeren nu kosten te betalen voor de ellende die ze hebben aangericht. Dit moet stoppen. Het nieuwe kabinet moet van Groningen topprioriteit maken. De SP organiseert daarom vrijdag 9 april om 12.30 een Fakkelactie voor het Provinciehuis in Groningen.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “Groningen staat nooit zomaar bovenaan in den Haag. Elke stap vooruit die de afgelopen jaren is gezet werd hier -vaak door gedupeerden zelf- eerst bedacht. Daarom moeten we nu vanuit Groningen de druk opvoeren.”

Tijdens de fakkelactie bieden we een zwartboek met ca 200 verhalen van gedupeerden aan aan Commissaris van de Koning René Paas. Aan hem doen we de oproep om nu met gedupeerden (ook) vanuit Groningen een vuist te maken.

 

Doe je mee?

Vanwege de Coronamaatregelen is AANMELDEN VERPLICHT. Meedoen? Stuur een mail naar sbeckerman@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier