h

Machteld Luijken gekozen tot nieuwe lijsttrekker SP afdeling Stadskanaal.

3 november 2021

Machteld Luijken gekozen tot nieuwe lijsttrekker SP afdeling Stadskanaal.

Foto: Wim Orsel / Eigen foto

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 2 november is Machteld Luijken door de SP afdeling Stadskanaal  gekozen tot nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

“Met Machteld hebben wij gekozen voor iemand met 8 jaar ervaring in de raad waarvan de laatste 4 jaar als fractievoorzitter. Machteld is door passie gedreven, heeft een totaaloverzicht van de onderwerpen en is rap van tong.” aldus voorzitter Nanno Lesman.

Ook de rest van de kandidatenlijst ziet er mooi en evenwichtig uit, met een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten en een mix van nieuw talent en ervaren raadsleden.

Bij de verkiezingen in 2022 valt er daadwerkelijk wat te kiezen. De Gemeente Stadskanaal heeft vorig jaar een niet sluitende begroting ingeleverd waardoor ze onder preventief toezicht is geplaatst van de provincie. Om de financiën weer op orde te krijgen zullen er maatregelen getroffen moeten worden. De SP is van mening dat de rekening hiervan niet mag worden neergelegd bij de mensen die al genoeg getroffen zijn door de maatregelen van de overheid. Bezuinigingen op het Sociaal Domein is voor de SP onbespreekbaar.

U bent hier