h

Stop de oorlog

4 maart 2022

Stop de oorlog

Foto: SP

We voelen allemaal de onmacht. De onmacht bij het zien van de vreselijke beelden van oorlog in Oekraïne, van kinderen die moeten slapen in de metro en mensen op de vlucht. We moeten dit gevoel van onmacht omzetten in actie. Daarom organiseren we zaterdag, samen met de Partij voor de Dieren en andere organisaties, de actie ‘Stop de oorlog’ in Den Haag. Ik hoop je daar te zien.

 

Oorlog is afschuwelijk. Het is nooit de politieke elite die tot oorlog besluit die erdoor geraakt wordt, maar altijd de mensen. Zij lijden onder de agressie en het geweld van hun machthebbers. Dat er nu weer een oorlog in Europa is omdat Rusland een ongekend brutale aanval op Oekraïne doet is verschrikkelijk. Poetin kiest nu eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht. De slachtoffers en vluchtelingen nemen toe.

Alles moet nu gericht zijn op zo snel als mogelijk een wapenstilstand. Want alleen als er gepraat wordt, kan dit opgelost worden. De zogenaamde Minsk akkoorden, die een diplomatieke oplossing bevatten voor dit conflict, zouden van beide kanten uitgevoerd moeten worden. Door effectieve sancties moet Poetin, en de superrijken om hem heen, keihard aangepakt worden. We moeten werken aan een politieke oplossing.

Wij zeggen daarom: Stop de oorlog!

Kom ook in actie. Op zaterdag 5 maart om 13:00 uur op het Malieveld in Den Haag. De stad van de vrede, ons parlement en het internationale recht.

Ik hoop je zaterdag te zien.

U bent hier