h

Wethouder en Fractie stappen uit de coalitie

19 mei 2020

Wethouder en Fractie stappen uit de coalitie

Stadskanaalster wethouder en fractie stappen uit de coalitie.

SP-wethouder Lian Veenstra van Stadskanaal heeft per direct haar ontslag ingediend. Aanleiding is de komende, financiële, begrotingsdiscussie. Veenstra: “Stadskanaal heeft het financieel zwaar, voor de komende periode voorzie ik dat er ingrijpende keuzes gemaakt moeten worden, keuzes die ik niet ga maken.”

Veenstra legt de verantwoordelijkheid hiervoor neer bij het Rijk in Den Haag: “Het grote tekort wordt niet veroorzaakt door falen of wanbeleid op lokaal niveau. Nee, dit is Den Haag die al jaren taken over de schutting gooit en het bijbehorende geld in de eigen tuin houdt.” Veenstra voorziet een kaalslag in de Stadskanaalster samenleving maar vooral ook achter de voordeuren van de Knoalsters. “Ik ga niet de sloophamer van Den Haag hanteren in Stadskanaal”, is haar statement. 

Met de wethouder vertrekt ook de SP fractie uit de coalitie, fractievoorzitter Machteld Luijken: “Het zou heel gek zijn als wij als fractie tot een andere conclusie zouden komen. Met wat wij nu weten, komen ook wij tot de conclusie dat dit voor ons een politieke brug te ver is.”

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier